Hoe verloopt mijn aanvraag?

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je bent met alle ingevulde documenten naar ons kantoor geweest en je bent ingeschreven.

 

  • Je krijgt van ons je inschrijvingsbewijs en je definitieve inschrijvingsnummer. Hou dit zeer goed bij.
  • Je komt op de wachtlijst terecht. Waar je wilt wonen, de grootte van je gezin en de voorrangsregels bepalen je plaats op de wachtlijst. Hoelang je moet wachten, varieert dus tijdens je wachtperiode.
  • Sta je vier jaar of langer ononderbroken op de wachtlijst en huur je dus op de private huurmarkt, dan kom je wellicht in aanmerking voor de maandelijkse huurpremie via Wonen Vlaanderen.
  • Voor elke toe te wijzen woning duidt de verhuringscommissie altijd meerdere kandidaat-huurders aan.  Als jij tot deze groep behoort, krijg jij van ons een brief waarin gevraagd wordt of er interesse is in het aangeboden pand.  Hierna word je één per één volgens rangorde uitgenodigd om het pand te bezichtigen.  Als de hoger gerangschikte kandidaat-huurder de woning weigert of niet aanwezig is op het bezichtingsmoment, wordt contact opgenomen met de volgende kandidaat-huurder. Zorg dus dat we altijd van jou het laatste adres en telefoonnummer hebben. 
  • Als je niet aanwezig bent op de kijkdag of als je niet reageert of je hebt geen interesse, dan wordt dit als weigering beschouwd. Een weigering wordt enkel genoteerd als de kandidaat-huurder effectief aan de beurt is.