Korte geschiedenis

1923

Louis Schrijvers, afgevaardigde van de Provincie Antwerpen, sticht samen met sigarenfabrikant Verellen een Lokale huisvestingsmaatschappij in Gooreind (Wuustwezel). Dhr. Verellen zorgt voor de grond waarop de eerste 10 woningen worden gebouwd.

Na WO II

Tot 1965 volgt een tweede bouwimpuls. De vennootschap heeft dan 116 woningen in Gooreind. Nadien wordt het werkingsgebied uitgebreid naar heel Wuustwezel.

1977

Het werkingsgebied wordt uitgebreid naar Brasschaat. Er worden plannen gesmeed voor meer dan 100 woningen in de wijk 'Het Leeg- De Rietbeemden'. In 1986 worden hier in een eerste fase 34 woongelegenheden gebouwd en in 2004 komen er nog eens 33 woningen bij . In een derde fase worden in de wijk nog 52 woningen bijgebouwd.

1985

De vennootschap fuseert met de Brechtse maatschappij voor Volkswoningen. Deze beschikt op dat moment over 233 woningen. Nadien breidt het werkingsgebied nog verder uit met de gemeenten Zoersel en Schilde.

2004

Het kantoor van de huisvestingsmaatschappij was steeds gevestigd te Gooreind. Sinds 20 september 2004 is De Voorkempen - H.E. verhuisd naar industrieterrein Kloosterveld in St-Job-In-'t-Goor., Brecht. Deze locatie is ideaal gelegen te midden van het werkingsgebied en bevordert de samenwerking met het Sociaal Verhuurkantoor Voorkempen (SVK Het Sas) en de afdeling Begeleid Wonen van OC Clara Fey uit Brecht.